
Wat is caseïne?
Caseïne is een langzaam absorberend eiwitpoeder , waardoor eiwitten en aminozuren gedurende een langere periode, veel langer dan conventionele wei, kunnen worden verspreid.
Lange tijd genegeerd door eiwitconsumenten en atleten, wekt caseïne-eiwit nu meer en meer interesse in zijn veel langzamere assimilatiesnelheid dan andere poedervormige eiwitten zoals wei. Caseïne wordt ook gewonnen uit melk en is van nature rijk aan essentiële aminozuren en vooral BCAA en L-glutamine. BCAA's zijn de zogenaamde essentiële vertakte aminozuren, verbindingen van leucine, isoleucine en valine die niet door het lichaam kunnen worden gesynthetiseerd en die moeten worden geleverd door voedsel en suppletie.
Dankzij de veel langzamere absorptiesnelheid (tot 8 uur) en de opvallende kracht ervan, maakt caseïne-eiwit het mogelijk om gedurende enkele uren eiwitten aan uw lichaam te leveren en tegelijkertijd de spijsvertering te blokkeren. Het is daarom ideaal tijdens droge perioden om lange uren zonder eten te blijven of voor het slapen om het lichaam 's nachts in een staat van spiergroei te houden.